-[LVH 2019-32]-

Op elke bladzijde van de krant tref je tegenwoordig wel een artikel aan over het opwarmen van de aarde en hoe we met z'n allen de schuld daarvan bij CO2 moeten leggen. De klimaatverandering is in volle gang! Maar wel al 4,5 miljard jaar.
Cruijff zei het al: elk nadeel hep z'n voordeel! Waar de Veulense kermis in de jaren '80 nog een lange-mouwen-blouse-kermis was is het intussen een korte-broek-met-hempje-kermis, op de slippers. Heerlijk vertoeven op het terras in het eerste weekend van september. Lang zal het niet meer duren voordat de Venrayse gemeenteraad zal besluiten de Venrayse kermis naar voren of naar achter te zetten. Begin augustus is het immers zo heet dat er niemand graag naar buiten gaat. En een kermis zonder klanten is als een school zonder kinderen. Die blijft niet lang overeind, daar weten we in Veulen alles van! Maar totdat het voorstel om te ruilen van kermisdatum komt gaan we elke kermiszondag door met het opvoeren van het CO2-gehalte in de atmosfeer.
Dus trek die goedbewaarde vehikeltjes uit de opslag, kieper ze vol benzine en verbrandt die dino's in je tank. Voor je het weet ben je volgende winnaar van de carpush! Ook de grassprieten op het push-terrein hebben de middag van hun leven want zoveel CO2 hebben ze nog nooit gehad. Dat wordt maaien maandag!
Opgeven bij de kroeg!