CARPUSH VEULEN 06-09-2020 14:00:00

Algemene info


CARPUSH 2021 GAAT NIET DOOR VANWEGE CORONA-MAATREGELEN !!

We blijven positief en hopen dat we 4 september 2022 wel kunnen gaan carpushen.
Zie hieronder hoe je je kunt aanmelden voor de editie van 2022, ik zou alleen nog even wachten met inschrijfgeld betalen.

Aanmelden voor de carpush kan via telefoonnummer 0478-581928 of bij 'cafe 't Veule'. Let op je kunt je dus niet aanmelden bij je locale stamkroeg (tenzij die in Veulen staat) of de plaatselijke politie.

Dit jaar dus geen afterparty
Entree: GRATIS !!!! (voor niks en voor de carpush)

En voor degenen die hem niet kunnen vinden net als Dreeke: carpush aap We zijn nog bezig met goedkeuring door apple en android, vandaar dat we het nog geen app kunnen noemen, maar je kunt al vast een preview zien.


Kermis in de krant


Zelfs dagblad de Limburger heeft aandacht voor het feit dat de kermis door de corona-maatregelen kleiner is dan normaal...

(Geschreven op 02-09-2021)

Kermisprogramma 2021


Ondanks dat de carpush helaas niet door gaat, hierbij wel het kermisprogramma

(Geschreven op 01-09-2021)

Kermisprogramma


Ondanks dat de carpush helaas niet door gaat, hierbij wel het kermisprogramma

(Geschreven op 04-09-2020)

Corona-shit


Het is een tijdje stil geweest rond de carpush. Dat is omdat we achter de schermen met man en macht aan het proberen waren om de editie van 2020 door te laten gaan.
Bij de aanvraag werd doorverwezen naar de veiligheidsregio, dus we hebben aan Bruls zijn bureau staan brullen. Mocht niet baten.
Met z'n allen naar Den Haag gepushed, geparkeerd op een braakliggend veldje (er waren toevallig geen boze boeren, kwade kermisklanten, creatieve corona-ontkenners of andere melige malievelders te zien) en naar het (bijna) scheve torentje getogen.
Aldaar een betoog gehouden voor 2 hotemetoten, zelf wild gebarend met de armen (daar hebben we geen gebarentolk voor nodig), maar zelfs het slaken van de kreet: 'De Jonge, De Jonge, doe toch het nieuwe normaal man, Rutte' kon deze 2 oorwurmen niet verwurmen.
Dus zit er niets anders op dan de carpush een jaar over te slaan en hopen dat de versie van 2021 wel door kan gaan.
Zoals in andere kerkdorpen gaat de kermis wel door, en is er natuurlijk ook een en ander te doen/beleven in en rond de kroeg.

(Geschreven op 01-09-2020)

Regen


Dat krijg je er van als alles uitstelt tot het laatste moment. Ik heb nog wat foto's gemaakt van posters en het terrein, maar op dat moment kwam het water met bakken uit de lucht.


Deze was van de poster...


En deze van het carpush-terrein.
Daarna was mijn rolletje doorweekt, dus de rest kon niet meer ontwikkeld worden. Het voordeel is dus wel dat het morgen tijdens de carpush niet zo heel erg stuift.
Wij gaan de ... op de I zetten, en dan zien we jullie allemaal morgen in Veulen. 14:00 BE THERE !

(Geschreven op 31-08-2019)

Gaele boks


Vanaf de gaele truuj van het vorige stuk is het een korte overbrugging naar de gaele boks. Nu zul je je afvragen bij welk sportevenement een gele broek wordt gebruikt. Nou bij CARPUSH Veulen. Echter niet om aan te trekken, maar om naar te luisteren. Meteen nadat de laatste geluiden van de finale wegsterven, stormt Yellow Pants het podium op om ons te vermaken met een lekker stukje live muziek.
Klik hieronder op het logo om naar hun website te gaan.

Nu is het natuurlijk niet zo handig dat ze een geel logo hebben op onze gele achtergrond, dus heb ik de 'gaele boks mar effe zwart gemakt'


En voor de fans van de LVH-scribent, zie de lvh-courant van week 35.


(Geschreven op 28-08-2019)

Gaele truuj


Jongens, jongens en meisjes, meisjes,
Wat hebben we weer een mooie sportzomer gehad, waarbij limburgse sporters weer van zich lieten horen. Denk hierbij aan Max Verstappen die net iets meer druppels uit een Red Bull weet te persen dan collega Gasley en ook weer podiumplekken en overwinningen binnenhaalt.
Denk aan het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk waarbij enkele limburgse meiden samen met het nederlandse elftal de finale hebben gespeeld.
En nu we toch in Frankrijk zijn, denk aan Wout Poels. Deze renner uit de gemeente Venray helpt zijn teamgenoot Chris Froome al jaren door de bergen en aan de eindzege. Maar nog dichter bij huis in Venray hebben we Mike Teunissen, uit buurdorp Ysselsteyn, die de eerste etappe wist te winnen en 2 dagen in de 'gaele truuj' heeft gereden.
Op het moment dat de formule 1 de draad na de vakantie weer oppakt, begint ook HET sportevenement van het jaar, namelijk CARPUSH Veulen.
Wat zal het rustig zijn in de Belgische Ardennen.
Voor degenen die behoefte hebben aan een serieus schrijven, zie de lvh-courant van week 34.


(Geschreven op 22-08-2019)

Wie schrijft ...


... die blijft ... bewaard. Tenminste als de webslave de nijvere stukjes schrijfvlijt opslaat op de webservers. En als de sponsor blijft betalen voor de opslag op die servers.
Anyway het nijvere schrijvertje heeft weer een paar artikelen in de LVH-courant (voorheen ruuper) geschreven. Je kunt ze hier bekijken:
week 32
week 33


(Geschreven op 15-08-2019)

Vakantie(geld) op


Zo, de vakantie zit er weer op, dus 'first things first'.
Zelfs zo'n geweldig evenement als carpush kan niet zonder reclame. Aangezien we een beperkt budget hebben, doen we aan low-budget reclame, dat betekent dat JIJ ons kunt helpen.
reclame kleur (pdf 44 Kb groot). Te gebruiken als je te veel rode en gele inkt hebt, of er gemakkelijk/goedkoop aan kunt komen.
reclame zwart wit (pdf 27 Kb groot). Te gebruiken als je niet genoeg rode en gele inkt hebt, maar wel genoeg zwarte of witte inkt.
reclame kleurplaat (pdf 29 Kb groot). Mochten de kids zich in de laatste vakantieweek nog vervelen, dan kun je deze vol laten krassen.
Dan alleen nog even ophangen, vastnieten en/of verspreiden bij je school, bejaardenhuis, ziekenhuis, voetbalclub, Formule 1 team etc.
Succes gegarandeerd en zondag 1 september om 14:00 uur, wordt het dan een gezellige drukte in Veulen.

(Geschreven op 14-08-2019)

Vakantie(geld)


Zoals jullie wellicht al gemerkt hebben, is het vakantietijd. En dankzij de vakantie van de LVH-courant (voorheen 'De Ruuper'), is dit bericht het eerste carpush-bericht van dit jaar.
Maar de vakantie bij de LVH-courant is binnenkort voorbij, dus dan kun je daar weer leuke stukjes over de carpush lezen.
Terug naar de huidige werkelijkheid: de echte mannen en vrouwen, danwel jongens en meisjes hebben maar 1 doel voor ogen, en dat is de hoogste trede betreden van de carpush in Veulen. Het vakantiegeld wordt dus opgemaakt aan een goede push-auto en wat kippengaas. De vakantietijd wordt niet doorgebracht in enge, verre, stinkende oorden, waar je alleen door 'Red mijn vakantie' uit bevrijd kunt worden, nee die wordt doorgebracht in een schuur van metalen golfplaten (voor de yuppen onder ons, dat is dus niet om te 'kolven'), die onder een koperen ploert die 40 graden aantikt, transformeert in een oven waar menig pizzaoven tegenop kijkt. En alsof dat niet genoeg is, wordt er doodleuk nog met het lasapparaat de kippengaas op de plaats van de verwijderde voorruit gelast. Hoezo, behoefte aan warmte en geborgenheid....

Dus ben je ook zo'n carpush-fanaat, dan ben je al bezig, maar let op, er is een item aan het reglement toegevoegd, bekijk dus eerst goed het reglement 2019 (zie vooral nummertje 31, in dit geval geen koeloyuk met nasi).

Aangezien de schrijver dezens thuis niets in de melk te brokkelen heeft, gaat die nog wel op vakantie (met het nummer van 'Red mijn vakantie' onder de noodknop), dus het is even wachten op updates.
Wel hier alvast het kermisprogramma in zijn geheel:Hou de website en de LVH-courant in de gaten voor het laatste nieuws rond de carpush.

(Geschreven op 01-08-2019)

Voor de niet LVH-ontvangers


Met een dikke plof is de LVH Courant weer op de deurmat geland. Voor degenen die deze niet ontvangen, hierbij het carpush bericht van deze week: week 35
Tot zondag 2 september 14:00 in het Veulen.

(Geschreven op 29-08-2018)

Moi oranjes...


... is nie lillik. Voordat jullie bang zijn dat er nog meer foto's van die kop van Trump komen, wees gerust, die komen niet. Maar wel nog even 'bewijzen' dat ik gelijk had over het oranje kleuren van de omgeving.


Deze posters hangen dus in Veulen, Heide en verre om alle al dan niet toevallige passanten te attenderen op het megaspektakel dat carpush heet, maar dat hoeven we jullie niet meer uit te leggen.
En zoals ook al eerder aangekondigd wordt het glasvezelnetwerk uitgerold in Veulen, Heide en Leunen. Op sommige plekken ligt ie al tot de erfgrens


En op andere plekken ligt ie al tot aan huis


Overigens heeft die homo van de kroeg ook een kermis poster gemaakt, maar in plaats dat die slimmerik er ook een oranjesse van maakt, maakt die hem roze... Maar goed, ook daarvoor geldt, mooi roze is niet lillik. Wellicht dat het vrouwelijke fans aantrekt. En om jullie ook niet het hele kermis programma te onthouden, hierbij de poster.


In ieder geval weten we nu dat de live muziek tijdens de afterparty wordt verzorgd door:

Klik op hun logo om naar de website te gaan, daar kun je nog verzoeknummers aanvragen en vragen wat je moet doen (of laten) om na afloop bij deze boy-band in de kleedkamer te belanden.

Voor degenen die dan nog niet moe zijn, komt er nog een optreden van
DJ de Fissa
Ik heb zelf geen facebook want ik hou niet van facetjes, maar misschien kun je daar ook verzoeknummers etc. aanvragen (als je zelf wel fissabook hebt).

Tot zondag 14:00 uur.

(Geschreven op 28-08-2018)

Privacy


Zoals jullie weten, is er nieuwe privacy wetgeving van kracht en zijn we ons als carpush ook aan het beraden hoe hier aan te voldoen.
Voor de deelnemers is het simpel, zij hebben tijdens de carpush een helm op, dus ze zijn niet herkenbaar. Als ze tijdens de prijsuitreiking of tijdens de afterparty niet herkenbaar in beeld willen, dienen ze de helm op te houden.
Voor het publiek wordt het wat lastiger, andere evenementen hebben al geopperd om een rode stip op het hoofd te zetten, maar dan zit je weer in het vaarwater van het hindoeisme. Daar hebben de vrouwen ook een rode stip op het hoofd, en die zou je dan uit sluiten in geval ze wel herkenbaar op de foto willen.
Dan maar verder denken in de trand van de helm van de deelnemers? Dan zou je het hele hoofd moeten bedekken. Met een masker kan niet, want het is geen carnaval. Een hoodie of capuchon kan ook niet, die bedekt meestal niet het hele gezicht en is waarschijnlijk ook te warm. Wellicht zou een burka kunnen, dan krijg je boerkes in burka's. Dat zou er ongeveer zo uitzien (lijkt wel een bijeenkomst van darth vaders):


Waarschijnlijk trekt dat dan weer demonstranten aan, waardoor links en rechts lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Dat willen we ook niet, we willen het gezellig houden en alleen de auto op de linker betonplaat mag in gevecht met de auto op de rechter betonplaat, dat is het enige politiek correcte gevecht wat we willen zien.
De enige oplossing dan is om je hele gezicht maar rood te verven. Voordeel is, dat als je dat vergeet, dat je dan nog altijd te plekke je kleren uit kunt doen, waarschijnlijk krijg je dan vanzelf een rood hoofd, en dat wordt dan 'geblurred'.
Overigens zijn er ook mensen die met hun kleren aan al een rood hoofd krijgen:


We moeten ons maar niet zo druk maken, ons kent ons in Veulen en de website trekt toch geen bezoekers, dus het maakt toch niet uit of je wel of niet herkenbaar bent.

Tot zondag 14:00 uur.

(Geschreven op 27-08-2018)

Reclame


En ook weer terug van weggeweest: onze reclame posters.
Ben je nog niet oud genoeg, stoer genoeg of oud en stoer genoeg om mee te doen aan de carpush, maar je draagt de carpush wel een warm hart toe? Maak dan reclame voor de carpush.
reclame kleur (pdf 35 Kb groot). Te gebruiken als je te veel rode en gele inkt hebt, of er gemakkelijk/goedkoop aan kunt komen.
reclame zwart wit (pdf 27 Kb groot). Te gebruiken als je niet genoeg rode en gele inkt hebt, maar wel genoeg zwarte en witte inkt.
reclame kleurplaat (pdf 28 Kb groot). Te gebruiken als je in een creatieve bui bent en flink aan de slag wilt gaan met kleurpotloden, stoepkrijt, wasco, vingerverf, schaar, papiermache, naald en draad, behangplaksel, breipennen, varkensstiften of wat je verder nog kunt verzinnen.
Het resultaat plak je natuurlijk achter op je leren jas over het iron maiden logo, op je eastpack rugzak, op je auto, achter op de rug van de nerd in je klas, tegen de ramen van bus / trein / tram / metro, op een pliesiebus, op een electriciteitshuisje, riool-kastje, of wat je verder zelf nog kunt verzinnen.
Succes allemaal en tot zondag 14:00 uur.

(Geschreven op 26-08-2018)

Aan de slag


Daar waar de webmaster het af laat weten, is er nog wel een ijverig mannetje bezig voor de carpush, namelijk de schrijver van de stukjes voor de LVH courant. Hij heeft al een aantal weken netjes een artikel aangeleverd. Lees de artikelen van week 32, week 33 en week 34.
Tot zondag 2 september in het Veulen, 14 uur.

(Geschreven op 24-08-2018)

Leven in de brouwerij


Jaja, er is weer eens een teken van leven. In de LVH-courant (in de volksmond De Ruuper genoemd) zijn al weer enkele stukjes verschenen over de carjump.
Ook nu zie je maar weer dat in Veulen de papieren variant van berichtgeving nog altijd een stuk sneller is dan de online versie. Maar er gloort hoop aan de horizon. Naast dat Veulen en omgeving straks oranje kleurt van de carjump posters, kleurt het ook al oranje door de aanleg van de glasvezel door glaswebvenray. Hopelijk hebben we dan voor de eind van het jaar ook een goede internetsnelheid, zodat we kunnen gaan concurreren met de papieren variant.

Ook voor dit jaar geldt nog dat je je aan kunt melden, zie bovenste blokje voor de actuele gegevens.
Het is nog maar een kleine 2 weken, maar het prepareren van een carpush-auto is een stuk sneller gebeurd dan het bijhouden van deze website, zie ook bovenin het stukje van de carpush-aap.

Kom regelmatig terug voor de laatste nieuwtjes, en als er geen nieuws is, kom dan gerust langs op carpush-zondag 2 september om 14:00. De entree is gratis, we hebben er een kermis bij gezet waar je de kids kunt dumpen tegen normale prijzen (dus geen 'stadse' taferelen). Voor een natje en een droogje wordt gezorgd, met 500 euro kom je een heel eind, tenzij het heel erg dorstig weer wordt, of het weer dorstig wordt.

(Geschreven op 21-08-2018)

Geen stress


Voor alle Panieki Lauda's: doe maar even rustig aan. Op het werk heb je al last van werkstress, en enkele weken geleden net voor de vakantie begon de vakantiestress, maar qua carpush hebben we geen stress.
Het heeft even geduurd, maar nu komt er toch nog wat info over de carpush op de site. Zoals inmiddels al traditie is geworden, is ook weer komende kermiszondagmiddag in Veulen om 14 uur de carpush. Het evenement waar we met z'n allen het hele jaar naar toe leven. Het begint onderhand een traditie te worden. De kermis is in aanbouw en het carpush-terrein wordt ook weer zorgvuldig geprepareerd, zodat er zondag niets aan het toeval wordt overgelaten.
En voor zondagmiddag is er uiteraard geen keuzestress. Wie moet er nu lang over denken of een paar "coureurs" met veel team-tactiek als een (ferrari) rode lap op een red bull werken, of gaan kijken naar echte mannen die met een flinke bak gas in echte auto's elkaar van de baan duwen? Mijn keuze is snel gemaakt, en die van jou ook, dus we zien elkaar zondagmiddag om 14 uur in Veulen.
En als je echte ballen en nog een paar minuten over hebt, dan meld je je gewoon aan bij de kroeg en dan doe je mee. Ook daar hoef je geen stress voor te hebben, je hoeft alleen maar wat glas en spiegels uit je auto te slopen (hoe moelijk kan dat zijn)? Oh ja, je moet ook nog wat gaas voor je voorruit bevestigen, maar als je duk tape gebruikt, is dat ook zo gepiept (en daarna laat je de bandjes piepen). Kijk ook even naar de rest van het reglement. Dan loop je nog de kans om een fust bier te winnen en in 1 adem genoemd te worden met de groten der aarde.
En mocht je denken dat er alleen carpush is, dan heb je het mooi mis, want we hebben er een complete kermis omheen gebouwd, voor een natje en droogje wordt gezorgd (tegen betaalbare prijzen, oh ja, de entree is gratis), en na de carpush wordt er een mooi feestje gebouwd door New York band (ook als je niet in New York bent) en Snert entertainment (bezig met het laatste optreden van de afscheidstoer).

Degene die in ieder geval geen stress heeft gehad is de schrijver van de stukjes voor de LVH courant. Hij heeft al een aantal weken netjes een artikel aangeleverd. Lees de artikelen van week 32, week 33, week 34 en week 35.
Tot zondag in het Veulen, 14 uur.

(Geschreven op 01-09-2016)

Carpush 2015 zit er weer op


Ook dit jaar weer een geslaagde editie van de carpush. Met maar liefst 14 deelnemers, verdeeld over 2 poules, konden we de hele middag genieten van piepende banden, rook en de geur van verbrand rubber. En dat allemaal onder het genot van goede muziek en een lekker biertje (of iets minder sterkers voor de jeugdigen onder ons). Ondanks het feit dat er geen Renault aan de start verscheen (kijk naar de problemen die Max Verstappen met zijn Toro Rosso heeft), was er toch al meteen een auto (of toch de deelnemer zelf) die eieren voor zijn geld koos. Ondanks alle pogingen hem aan de praat te krijgen.
Verder dit jaar ook weer een vrouwelijke deelneemster, namelijk Evelien die namens het BBC tracht het fust bier te bemachtigen.
Na de voorrondes bleek dat in poule 2, 3 teams hetzelfde punten aantal had. Het betrof de halve kammeroi uit Castenray, het BBC en Timmermans Agro Service Senior. Na 2 keer afkampen waren de halve kammeroi zo aardig om er voor te zorgen dat de halve finale uit louter Veulense teams bestond.
In de eerste halve finale werd de vrouwelijke deelneemster van het BBC naar huis gestuurd door de durdowwers, dus helaas geen fust bier voor het BBC. In de andere halve finale stonden Timmermans Agro Service Senior en Junior tegenover elkaar, dus in ieder geval een Timmermans in de finale. Aangezien de jeugd de toekomst heeft en de auto van senior te veel te lijden had gehad met het afkampen, ging junior door naar de finale.
In de finale dowde de durdowwers zo hard op het gas, dat de auto afsloeg. Daarmee werd het een makkelijke prooi voor Timmermans Agro Service Junior. Die deed wat die moest doen en won in zijn eerste jaar meteen de carpush en daarmee het fust bier.

Daarna was het tijd voor Big Deal om een lekker dansmuziekje in te zetten, en dat deden ze dan ook met verve.
Het feest ging tot in de late uurtjes door.

(Geschreven op 10-09-2015)

Mini carpush


Nee, dit betekent niet dat we een carpush met speelgoedauto's gaan houden. Ik zag dit artikel op de 1limburg app staan, over de goede resultaten van VDL Nedcar, met bijgaande foto:

Tussen de regels door zie je dus aan deze foto dat ook VDL Nedcar mee wil doen aan de carpush, en dat ze al aan het oefenen zijn. Maar jongens, kijk toch nog even naar het reglement. Er zijn zo op het eerste gezicht nog een paar puntjes die aandacht behoeven:
 • het glas van de ramen is nog niet vervangen door gaas
 • er zit nog geen derde remlicht op het dak
 • de afstand tussen de auto's is nog te klein
Dus kijk nog even goed in het reglement, de auto's worden gekeurd door de technische commissie en als ze niet voldoen, dan mag je niet meedoen, of alleen buiten mededinging, en dan is het natuurlijk moeilijk om de traantjes te bedwingen. En op de dag zelf worden de wedstrijden geleid door professionele carpush-vrijwilligers, die zorgen er wel voor dat de afstanden correct zijn, dus daar hoef je je niet druk om te maken.

Ik heb verder nog gezien dat het carpush artikel in de LVH courant gepubliceerd is, dus lees hier week 36

(Geschreven op 02-09-2015)

Reclame en info


Nog even een korte aanvulling op het verhaal van gisteren. Voor degenen die te lui zijn om naar beneden te srollen: de muziek wordt verzorgt door:


Verder nog voor degenen die reclame willen maken:
reclame kleur (pdf 35 Kb groot)
reclame zwart wit (pdf 27 Kb groot)
reclame kleurplaat (pdf 28 Kb groot)


(Geschreven op 30-08-2015)

Luie ...


De zomerstop van de autosport is weer voorbij. Afgelopen weekeinde hebben we kunnen genieten van een magistrale inhaalrace van Max Verstappen, die werd beloond met een fraaie achtste plek.
Dit allemaal in de zogenaamde 'koningsklasse' van de autosport. Laat me niet lachen 'koningsklasse', als de auto's elkaar even raken, vliegen de stukken er al vanaf. Dat komt omdat de auto's 'zo licht mogelijk' moeten zijn om een hogere snelheid te halen. Verder moet je met 320 kilometer per uur door een bocht rijden om de adrenaline door je lijf en wat anders door je broek te voelen gieren. En als publiek moet je even niet met de ogen knipperen op het moment dat de bolides voorbij komen, en je moet maar hopen dat de regie de pitsstops laat zien, zodat je nog enigszins een blik in de pits kunt werpen.
Niets van dat alles tijdens de carpush. 2 auto's beuken tegen elkaar aan zonder dat er wat kapot gaat. Behalve het verwijderen van het glaswerk, laat je je auto zo zwaar mogelijk zodat je met je volle gewicht je tegenstander van de baan kunt duwen. (P)repareren doe je op het moment dat anderen aan het pushen zijn, niet tijdens de wedstijd. En voor het publiek is het helemaal een feest. Je hebt het volledige overzicht op het strijdtoneel, en je kunt ook nog eens een blik, frisdrank (geen bier), in het rennerskwartier werpen. Wat wil je nog meer.
Dus, de keuze voor aanstaande 6 september lijkt me niet zo moeilijk. Ga je thuis voor de buis zitten kijken naar een saaie optocht van plastic autootjes, of je kom je naar Veulen, home of the carpush? Ik ga voor het laatste, de entree is gratis, en je kunt nog steeds meedoen. Weet je onderhand nog steeds niet hoe het precies er aan toe gaat, dan hier kort wat uitleg.


Prepareer je auto.


Warm de bandjes op.


Als het licht op groen springt, geef je gas en je stopt pas als je tegenstander van de betonplaat af ligt, of tot de push wordt afgevlagd.

Gelukkig zijn er ook nog enkele minder luie puntjes in de carpush organisatie. Bijvoorbeeld de schrijver van de LVH stukkies. Hier lees je de bijdragen in de LVH courant van week 33, week 34 en week 35. Week 36 komt op de site als die is geplaatst in de LVH courant.

Verder is de kroegbaas bezig geweest om een aantrekkellijk kermisprogramma in elkaar te sleutelen (had maar aan een carpush auto gesleuteld ...)


Ik zal proberen de komende week ook nog mijn steentje bij te dragen aan deze site, en met een beetje geluk heb ik vanaf volgend jaar ook niet meer de smoes dat het uploaden van materiaal zo slecht ging, zoals bijvoorbeeld:

Veulen en de andere kerkdorpen van Venray krijgen namelijk glasvezel in 2016 (als het doorgaat). Voor de trouwe lezers uit Venray, die nog niet op de hoogte zijn van het glasvezelverhaal en het nu pas lezen omdat ze de carpush volgen: kijk snel op www.glaswebvenray.nu en meld je aan. Dan kun jij wellicht volgend jaar ook live meegenieten van de carpush, als die dan op een van de vrije kanalen van glasweb venray wordt uitgezonden.

(Geschreven op 29-08-2015)

Jonge hond versus sluwe vos
Het was even bijkomen van de kermis, maar hier dan toch een verslagje voor degenen die er niet bij waren. Enigszins wat verlaat vertrok ik op mijn fietsje richting Veulen. Normaal gesproken wordt je dan nog geholpen door 'het Veulens kwartiertje', maar bij de carpush is dat toch anders. 14.00 uur is 14.00 uur en dan 'mot d'r worre gepushed'. Dus al genietend van de zonnestralen die zich over mijn lichaam vleiden kwamen de vrolijke carpush geluiden (brullende motoren en gierende bandjes) me al tegemoet. Ook de bijbehorende lekkere geur (benzinedampen en verschroeid rubber) en het dichttrekken van de lucht door de rookontwikkeling maakten het feest der herkenning helemaal compleet. De organisatie had de 14 deelnemers in 2 poules ingedeeld, zodat (als alles heel bleef) de toeschouwers in ieder geval 42 heats voorgeschoteld zouden krijgen. Helaas bleef niet alles heel, dus het werden enkele heats minder, maar de spanning was er niet minder om. Dit jaar had het BBC de eer om de enige vrouwelijke deelnemer aan de carpush te leveren. Altijd leuk om te zien dat de dames toch ook hun mannetje staan tussen al dat macho geweld. Na de poulefase konden de nummers 1 en 2 van elke poule uitvechten wie om de eer en wie om de troostprijs mocht gaan strijden. Echter na het tellen van de punten bleek in poule 1 geen eenduidige nummer 2 aan te wijzen, dus mochten BMW Pushingteam en C-team nog een keer als kemphanen tegenover elkaar staan om te bepalen wie recht had op de 2e plaats. Dat is uiteindelijk het BMW Pushingteam geworden. In de eerste halve finale werd de strijd gewonnen door Timmermans Agro Service die Nijsen / Granico van de baan veegde. De tweede halve finale was voor BMW Pushingteam die de 3 musketiers op hun plaats zetten (in het gras achter de push-vloer). Hierna werd de strijd om de derde en vierde plaats gestreden, waarbij de mercedes van de 3 musketiers de meerdere moest erkennen in de volvo van Nijsen / Granico. Hierna kon het publiek zich opmaken voor de spannende finale. Wie zou er winnen, de jonge honden van BMW Pushingteam in hun eerste jaar van deelname of de sluwe vos van Timmermans Agro Service die hun titel van vorig jaar verdedigden. Aan de auto's kon het niet liggen, want dat waren beiden volvo stationwagons, dus komt het toch meer op reactie vermogen en stuurmanskunst aan. Uiteindelijk bleek Timmermans Agro Service het koelbloedigst, zodat zij er met het fust bier, de beker en eeuwige roem vandoor gingen. En zo kon het gebeuren dat het hele podium vol vo stond, dus als je volgend jaar ook om de knikkers mee wilt doen, dan lijkt de aanschaf van een volvo al een eerste stap in de goede richting. Na het carpush spektakel mocht de Hei on tour nog weer proberen een auto-tje een kopje kleiner te maken en toen barstte Cold Turkey los, die ondertussen al stonden te popelen om het publiek te plezieren met hun goede muziek.
Klik op uitslagen of foto's om de uitslag en/of de foto's te zien. Binnenkort komen nog de filmpjes.

(Geschreven op 9-09-2014)

Nog zo'n 15 uur te gaan
En dan begint weer het grandioze carpush-spektakel. Vanmiddag mocht ik nog even bij een team meekijken naar hun voorbereidingen, en ik moet zeggen: Het gaat er echt professioneel aan toe. Ze hebben zelfs, net als in de formule 1, een race simulator:

Zegt ie ook nog tegen mij: 'En als je een helm opzet en dan met je kop tegen de monitor ramt, is het helemaal net echt'. Ik hou het maar kort, zodat jullie ook naar de kermis kunnen, dus hierbij nog de weerverwachting voor morgen:

Je ziet, de regen durft zich niet te vertonen en de temperatuur loopt zelfs op tot zo'n 21 graden, ik zou dus zeggen: Kom uit die zondagse stoel en sleep je partner en kinderen mee naar een stukje oerspektakel in Veulen: de Carpush. Voor eten en drinken wordt gezorgd, je hoeft alleen maar even af te rekenen, en mocht je je vervelen, dan kun je je nog op de kermis gaan vermaken.

(Geschreven op 6-09-2014)

Het is kort...
... dit bericht, was nog even elders aan het hobby-en, vandaar een kort bericht. Nog wel een foto van een andere reclame-poster gemaakt (als je van venray naar veulen rijdt, via leunen):

En met het weer gaat het nog weer beter:

Nog steeds geen regen, en de temperatuur weer iets hoger. Benieuwd hoe de verwachting morgen is.

(Geschreven op 5-09-2014)

Bijna
Nog even en de beste zondag van het jaar komt er weer aan, en ook buiten Veulen begint de carpush te leven, zo zag ik bij het viaduct onder de A73 bij mijn favoriete restaurant (de grote gele M) onderstaande vrolijk oranje gekleurd tafereel:

En om te laten zien dat het echt de carpush posters zijn, hierbij nog een foto wat dichterbij:

"Ge ziet da'k nie lieg" zou Urbanus zeggen. Morgen nog eens kijken of er nog ergens anders posters hangen.
En met het weer gaat het ook weer een betere kant op:

De dreigende regen is weer afgezwakt/weg en de temperatuur lijkt ook al de goede kant op te gaan.

(Geschreven op 4-09-2014)

Laatste info
Zoals al aangegeven, hierbij nog het bericht van de LVH week 36, veel leesplezier. Verder nog eens even wat foto's gemaakt met betrekking tot de stand van zaken op dit moment op het terreintje tegenover de kroeg waar het zondag allemaal te doen is.

Zoals je ziet, ligt het betonmatje al in de wei geduldig te wachten om aanstaande zondag gegeseld te worden door de alles verwoestende PK's die door de pushers worden ontketend. Dus het belangrijkste is klaar, de dranghekjes voor de veiligheid zullen weldra volgen en zondag staat er ongetwijfeld ook weer een drankwagen op het carpush terein, zodat je niets hoeft te missen omdat je net toevallig even een drankje wilt bestellen.
Bij de kroeg zelf wordt ook al weer reclame gemaakt:

en zelfs het hele kermis programma is er te lezen, dus ook voor u ter info:

Nu weten we ook eindelijk wie de eer heeft om na de carpush het publiek te vermaken met een plezierig stukske muziek:

Dat beginnen inmiddels weer oude bekenden te worden op de carpush. Hopelijk hebben ze dit jaar eindelijk wel een cover van Slayer op de setlist staan, anders moeten we toch eens gaan kijken of Patatje Metal nog weer eens langs kan komen.
Rest me nog om de actuele verwachting te publiceren:

Vergeleken met gisteren is de temperatuur iets lager en de kans op regen iets groter, zelfs daadwerkelijke regenval. Maar ach, dit is de afgelopen dagen al zoveel gewisseld, dus alles is nog open voor aanstaande zondag.

(Geschreven op 3-09-2014)

Sorry
Vanwege andere activiteiten nu alleen de weerverwachting van 2-9:

Vergeleken met gisteren: iets meer kans op regen, maar als het goed is valt er nog steeds 0 milimeter. Qua temperatuur dezelfde verwachting.

(Geschreven op 2-09-2014)

Inhaalslag
He he, eindelijk weer tijd gehad om de LVH-stukjes in te typen. Het wordt hoog tijd dat glasweb-venray succes gaat oogsten en kan gaan beginnen met een glasvezel-netwerk in heel Venray (dus ook het mooie buitengebied van Veulen), dan komen die stukjes een stuk sneller op de site te staan (als je die verrekte traoge webmaster ook nog weet te elimineren tenminste). Dus voor alle ins en outs van de carpush verwijs ik naar de stukjes van week 33, week 34 en week 35. Het stukje van week 36 verschijnt later deze week.

De voorspelling van 1-9:


(Geschreven op 1-09-2014)

Integreren
Zoals al gezegd gaan de Veulense kinderen nu allemaal naar een school buiten Veulen (want die in Veulen is helaas definitief dicht). Deze eerste week zijn ze dus druk bezig geweest met integreren. En dat is nou net wat we met de carpush ook gaan doen: twee auto's staan op 1 meter afstand van elkaar en als de vlag valt of het licht op groen springt of op een andere manier een teken wordt gegeven, wordt er vol overgave en vol gas geprobeerd die 2 auto's tot 1 te integreren. Mocht dat niet lukken, dan wordt gekeken wie van de 2 de ander het verst op zijn eigen grondgebied heeft terug verbannen. Al met al dus een mooi spektakel om naar te kijken, maar nog vele malen mooier om er zelf aan mee te doen. Aanmelden (want opgeven doen we niet) kan nog steeds bij Anthonie van de Kroeg (dat is niet zijn achternaam), je kunt hem bellen op 0478-581928 of probeer op een andere manier zijn aandacht te trekken.
En aanstaande zondag zullen we dan zien hoe het staat met de integratie van de veulense kinderen op de andere scholen. In Leunen snappen ze in ieder geval dat de carpush belangrijk is, want die hebben het rooster er al op aangepast, zodat de kinderen en ouders zondag niet zo vroeg naar huis hoeven. Degenen die zondag dus als eersten gaan zijn waarschijnlijk degenen die op een school zitten waar het niet zo serieus wordt genomen met het integreren van de veulense kinderen.
Overigens vandaag nog een mooie veulense motortoertocht gereden, daarbij probeerde de regen ook te integreren met de motorrijders. Daarom probeer ik vanaf vandaag elke dag even de voorspelling volgens buienradar 14 daagse op de site te zetten. Hierbij die van zondag 31-8:


(Geschreven op 31-08-2014)

De vakantie ...
... is weer voorbij. De kinderen van de basisschool Veulen zijn allemaal op een nieuwe school begonnen, hetzij het vervolgonderwijs, hetzij een basisschool in een buurdorp. En ook de volwassenen mogen de handjes weer laten wapperen. Toch wil ik je enkele vakantiefoto’s met je delen. Ik was in Legoland Denemarken en zelfs daar had de carpush-gekte al toegeslagen:

en


Ik denk alleen dat ze het reglement nog eens moeten lezen, want het ziet er nog niet helemaal uit zoals het officieel hoort. Maar goed, we zullen zien of ze zondag 7 september van de partij zijn of niet.
Houd in ieder geval deze site in de gaten voor het laatste nieuws.

(Geschreven op 27-08-2014)

Teken
Ja, eindelijk weer een teken (nee, niet die diertjes die in het gras/struiken/bomen zitten en die op je springen/vallen als je door het bos loopt/wandelt of mountainbiked of motorcrosst op mountainbike-paden die daar niet voor gemaakt zijn, en die zich dan volzuigen met jouw bloed, maar ik dwaal af) van leven. Voor degenen die geen LVH ontvangen en die andere jaren nog niet hebben meegedaan (en dus geen bericht van de organisatie hebben gehad):

Ut gaot dur

Of zoals de Friezen zeggen (als de elfstedentocht eens een keer door gaat, maar dat is de laatste tijd niet zo vaak geweest)

It geet aon

Zondag 7 september 2014 is het namelijk weer zover, om 14.00 uur begint de carpush voor de 6e keer. Dus als je je onsterfelijk wilt maken, dan meld je je nu aan bij cafe - zaal 't Veule, Veulenseweg 49 in Veulen, telefoon 0478 - 58 19 28.

Kijk hier voor het reglement. Daar zie je ook dat er dit jaar slechts 20 deelnemers kunnen deelnemen, dus wacht niet tot het laatste moment met jezelf aanmelden. Om wat makkelijker te kunnen zoeken wat er is veranderd ten opzichte van vorig jaar, zijn de nieuwe/gewijzigde stukken vet gedrukt.

En voor degenen die niet technisch genoeg zijn om zelf een carpush auto in elkaar te frotten, die kunnen aan de slag met printer, kleurtjes, schaar en plak en zodoende reclame maken voor de carpush.

reclame kleur (pdf 35 Kb groot)
reclame zwart wit (pdf 27 Kb groot)
reclame 'kleurplaat' (pdf 28 Kb groot)

Er is even wat miscrommunicatie tussen de LVH schrijver en de webmaster, maar hopelijk kunnen we binnenkort ook weer de stukjes van de LVH plaatsen, want die zijn pas echt leuk.

(Geschreven op 15-08-2014)

Snel?
Vergeleken met de foto's en filmpjes van 2011 en 2012 wel, maar voor de echte speedfreak natuurlijk nog te laat. Echter staan nu ook de foto's en filmpjes van 2013 online, dan kunnen jullie zelf zien dat het inderdaad een mooie carpush was, zoals teundebeun in het gastenboek schreef. Hopelijk gaat het nog lukken om door een paar dikke zure appels heen te bijten zodat voor de volgende carpush in 2014 de foto's en filmpjes van alle jaren online staan.

(Geschreven op 19-09-2013)

Nogmaals ontdek je plekje
Hopelijk is de laatste bezoeker niet afgehaakt. Als die wat rond heeft geklikt, zag die al dat de uitslag al op de site was gezet, en ook het stukje voor de LVH, over beiden later meer.
Hoezo 'nogmaals ontdek je plekje' zult u denken? Nou, toen ik zondagmorgen nog even gauw naar de ezels in S�rum reed (dit keer niet om een vette drekbek te halen), zag ik dit lieftallige tafereeltje langs de weg:

En zeg nou zelf, is het geen plaatje? Maar helaas dus wel te laat om als prijsvraag-item te dienen.

Verder waren er natuurlijk nog wat plekjes te ontdekken voor de deelnemers, want nummer 1 wordt je niet zomaar.... daar moet je wel wat voor doen. Aangezien we een mooi startveld met 14 deelnemers hadden, waren er 2 poules gemaakt waarin eenieder zijn kunsten mocht vertonen en krachten mocht meten met de andere poul-genoten. Daarna kwam er een halve finale tussen de nummers 1 en 2 van beide poules, waarna de verliezers nog streden om de 3e plaats en de winnaars natuurlijk om de felbegeerde eerste plaats. Even was er paniek omdat de vrouwelijke deelnemer van het C-team van de voorgaande jaren dit jaar niet meedeed, maar haar plek werd ingenomen door de vrouwelijke deelnemer van www.vonklitspeedshop.com, voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Marcel, wil je met me trouwen?'.
Alhoewel de weersvoorspelling er niet zo goed uit zag, waren de weergoden ons goed gezind, het bleef in ieder geval droog en zelfs het zonnetje liet zich af en toe zien. In hoog tempo werden de poule-wedstrijden afgewerkt, en dat tempo was zo hoog dat team 'VVC Hald ut binnen' na 2 poule-wedstrijden een auto had die niet meer kon pushen, en zij haakten dus af. De eerste halve finale ging tussen de nummer 1 van poule 1 (www.vonklitspeedshop.com / Marcel, wil je met me trouwen) en de nummer 2 van poule 2 (Nijsen Granico). Ook hier stond de toekomstige mevrouw van S. haar mannetje en veegde de baan aan met Nijsen. De tweede halve finale ging tussen de winnaar van poule 2 (The Dukes Of Veulen) en de nummer 2 van poule 1 (Timmermans Agri-Service). Het waren 2 volvo's die elkaar het leven zuur maakten, maar uiteindelijk pushte Timmermans het langste eind omdat de koppeling van The Dukes het begaf.
Aangezien de koppeling van The Dukes niet meer te repareren was, stevende Nijsen onbekommerd op plaats 3 af. Maar ja, het ging natuurlijk om de eerste plaats. In de poule-wedstrijd had Timmermans zich al de kaas van het brood laten eten door toekomstig mevrouw van S., en dat wou die zich geen tweede keer laten gebeuren natuurlijk. Dus bij het op groen springen van het licht en het vallen van de vlag was de spanning te snijden. Wat er precies gebeurde is onduidelijk: had de toekomstige mijnheer van S. aan de toekomstige mevrouw van S. laten weten dat het 'grapje' over het trouwen nu wel lang genoeg had geduurd, of was het toch aan de adrenalinestoot van Timmermans zelf te danken dat deze uiteindelijk de eindoverwinning in de wacht sleepte?
Dus hierbij alvast een foto van de winnende auto:

Als kers op de taart wou team 'De Hei on tour' nog graag met hun eigen zwarte cross-vrachtwagen (en zo te zien dakar 2015 vrachtwagen), graag hun eigen auto 'crushen'. Aangezien de organisatie niet te beroerd is om hieraan mee te werken, mochten ze hun goddelijke (of heidensche?) gang gaan. Na dit stuntwerk was het de beurt aan Groove om het aanwezige publiek te vermaken met hun aanstekelijke muziek. In de pauze was de prijsuitreiking, allereerst was natuurlijk nummer 3, Nijsen Granico, aan de beurt:


Daarna de nummer 2, www.vonklitspeedshop.com / Marcel wil je met me trouwen:


En als laatste natuurlijk de eerste, Timmermans Agri-Service:


Vervolgens mocht Kenn�h, het feest compleet maken, en dat ging tot in de late uurtjes door.
Zoals gezegd kun je hier de complete uitslag vinden, en als je liever het LVH-verslag leest dan dat van mij, klik dan op week 36.

En mocht je 28 en/of 29 september niets te doen hebben, dan kun je nog altijd hier gaan kijken:
(Geschreven op 17-09-2013)

16
Dat is niet de vereiste minimum leeftijd om mee te mogen doen aan de carpush, maar dat is wel het aantal uren dat nog te gaan is, voordat de eerste kemphanen elkaar morgen in de haren vliegen.
Zoals gisteren al aangegeven hierbij de foto's van de Arena:

en om als deelnemer een goed beeld te krijgen van het strijdtoneel, hierbij ook nog een foto van de andere kant:

Aan mij heeft het dus niet gelegen als je morgen nog niet weet waar je moet zijn en als het terrein er totaal anders uit ziet dan je denkt. Het enige verschil met vandaag is dat er morgen hopelijk iets meer mensen staan te kijken, maar daar hoef je ook niet nerveus van te worden, jij doet immers mee en kunt een winnaar worden.
Hieronder het strijdtoneel voor de bands. Als na de finale het gepiep van de banden verstomt en de laatste rookflarden wegtrekken is het de beurt aan Groove om los te gaan. En als Groove dan uitgeput het strijdtoneel verlaat pakt Kenn�h de draad verder op om de feestgangers de genadeklap toe te brengen, waarna ze moe maar voldaan huiswaarts kunnen keren.

En zoals je ziet: mocht 1 van de bands niet in vorm zijn (wat ik me totaal niet voor kan stellen), dan doen we gewoon het zeiltje weer dicht, waarna we met z'n allen zeggen: Toch dempt zo'n zeiltje wel, he?
Mocht je niet zeker weten of je je vrouw en kinderen mee kunt nemen, dan zeg ik: kijk hieronder:

De kermis is al opgebouwd, dus daar kun je ze mooi stallen om zelf ongestoord van het carpush festijn te kunnen genieten.

Kijk nog even bij de weetjes voor de locatie en het weer. Zojuist nog even gekeken en zo te zien wordt het morgen weer lekker carpush weer.

(Geschreven op 31-08-2013)

Ontdek je laatste plekje
Inmiddels is de site weer up and pushing, dus voor jullie de kans om de laatste locatie te raden. Even een hint, de poster was wel erg lastig te zien/vinden achter die grote stapel tuinstoelen die er voor stond. Als je het denkt te weten waar deze foto is gemaakt, mail dit dan naar info@carpush.nl, zet in het onderwerp 'poster vrijdag' en vertel dan waar de foto geknipt is en zet je naam, adres, woonplaats, leeftijd, geslacht, burgerlijke staat erbij en je maakt kans op die gratis entree (als je er ook nog een foto van jezelf bij doet, maak je nog meer kans (maar misschien ook weer niet)).
Hier is de foto:

Hopelijk is er morgen nog tijd om een sfeerimpressie van de Arena (de enige echte) te geven.

(Geschreven op 30-08-2013)

Ontdek je plekje 4
Helaas merk ik dat de site niet te benaderen, hopelijk lost de provider het snel op. Gelukkig kan ik wel onderhoud plegen, dus ik zet al wel vast een vierde ontdek je plekje klaar. Zoals je ondertussen wel weet, is het aan jou om te raden waar de foto is genomen. Als je het denkt te weten, mail dit dan naar info@carpush.nl, zet in het onderwerp 'poster donderdag' en vertel dan waar de foto geknipt is en zet je naam, adres, woonplaats, leeftijd, geslacht, burgerlijke staat erbij en je maakt kans op die gratis entree (als je er ook nog een foto van jezelf bij doet, maak je nog meer kans (maar misschien ook weer niet)).
Hier is de foto:


(Geschreven op 29-08-2013)

Ontdek je plekje 3
En vandaag ook weer een foto waarop de carpush poster te zien is. Aan jullie weer de taak om te raden waar het is. Als je het denkt te weten, mail dit dan naar info@carpush.nl, zet in het onderwerp 'poster woensdag' en vertel dan waar de foto geknipt is en zet je naam, adres, woonplaats, leeftijd, geslacht, burgerlijke staat erbij en je maakt kans op die gratis entree (als je er ook nog een foto van jezelf bij doet, maak je nog meer kans (maar misschien ook weer niet)).
Hier is de foto:


Maar inmiddels is er ook weer een nieuwe LVH verschenen, dus lees hier het stukje van week 35. Zoals in dit stuk al is aangegeven: mocht je nog niet begonnen zijn met je auto, download dan hier de carpush aap. Zoals je ziet is het prepareren van de winnaarsauto dan in enkele minuten afgerond.

Voor degenen die zich afvragen wat er nog meer te doen is op deze zondag. Nou we hebben er ook maar even een kermis bij gezet, dus als jij meedoet met de carpush (of staat te kijken), dan zet je je kinderen in de draaimolen en je vrouw achter de buldozertjes, dan heb je daar 's middags ook geen last meer van.
De kroegbaas en z'n professionele team zorgen er weer voor dat de kelen ook op tijd worden doorgesmeerd, en er zal neem ik aan ook wel een frietwagen zijn die je kunt 'leiken'.
En om te testen of het gebrul van de motoren en het gegier van het rubber je oren niet heeft aangetast, staat na de finale van de carpush de band groove al te trappelen om jullie op te warmen. Klik op het logo

om alvast te kijken wat voor vlees we in de kuip hebben.
Daarna is het aan kenneh om het vervolgens compleet af te maken. Klik hiervoor ook op het logo

zodat je je niet kapot schrikt als je deze feestneuzen op het podium ziet, of om alvast naar hun muziek te luisteren.

(Geschreven op 28-08-2013)

Ontdek je plekje 2
Net als gisteren nu ook weer een foto waarop de carpush poster te zien is. Aan jullie weer de taak om te raden waar het is. Als je het denkt te weten, mail dit dan naar info@carpush.nl, zet in het onderwerp 'poster dinsdag' en vertel dan waar de foto geknipt is en zet je naam, adres, woonplaats, leeftijd, geslacht, burgerlijke staat erbij en je maakt kans op die gratis entree (als je er ook nog een foto van jezelf bij doet, maak je nog meer kans (maar misschien ook weer niet)).
Hier is de foto:


(Geschreven op 27-08-2013)

Ontdek je plekje
Nee, dit gaat niet over puberende tieners die met hun lichaam aan het experimenteren zijn. Zoals ik al had geschreven zijn er zpp-ers (zelfstandige posterplakkers) actief geweest. (Hopelijk) dagelijks toon ik een foto waar een poster is geplakt. Als je weet waar het is, stuur dan een mail naar info@carpush.nl. Een zeer partijdige jury zal dan een gelukkige winnaar trekken, die gratis naar de carpush mag gaan kijken.
Hier komt de eerste:


Als je weet waar deze genomen is, stuur dan een mail naar info@carpush.nl, zet in het onderwerp 'poster maandag' en vertel dan waar de foto geknipt is en zet je naam, adres, woonplaats, leeftijd, geslacht, burgerlijke staat erbij en je maakt kans op die gratis entree (als je er ook nog een foto van jezelf bij doet, maak je nog meer kans (maar misschien ook weer niet)).

Mocht je overigens wat actiever zijn dan de webmaster, en hou je ook van kleuren/knippen/plakken, download dan 1 van onderstaande posters (of meerdere), versier ze leuk, plak ze op een mooi plekje (let op niet over die mooie oranje carpush posters heen plakken). Ook hiervan kun je een foto maken, en mailen naar info@carpush.nl. Dan zal ik proberen te raden waar de foto geknipt is, en misschien wordt die dan ook op de site geplaatst.
Hier zijn ze:
reclame kleur (pdf 34 Kb groot)
reclame zwart wit (pdf 26 Kb groot)
reclame 'kleurplaat' (pdf 27 Kb groot)

En zoals eerder gemeld, heeft ook de stukjes-schrijver voor de LVH (voorheen De Ruuper) zich ook flink uit de naad gewerkt ( en daarnaast nog stukjes voor de LVH geschreven). Sinds het de LVH is geworden, is het er qua techniek ook een stuk op vooruit gegaan. In plaats van een handgeschreven stuk, heeft de schrijver nu de beschikking over een echte Remington typemachine en carbonpapier. Lees hier de resultaten van zijn noeste arbeid: week 33 en week 34

(Geschreven op 26-08-2013)

'Pas op...
... geen slapende webmasters wakker maken', hoorde ik de kroegbaas, de lvh-stukjes-schrijver en de pp-ers (posterplakkers) toevallig zeggen. Hierdoor schrok ik wakker (en ik was zo lekker aan het dromen). De kroegbaas heeft z'n website al bijgewerkt met een nieuw reglement voor de carpush en het programma voor de kermis. De lvh-stukjes-schrijver (beter bekend als ruuper-stukjes-schrijver) had alweer de eerste wervende stukjes geschreven en in dit lustrum jaar zijn er zelfs pp-ers bezig geweest met her en (vooral) der posters te plakken. Nu is het dus tijd dat ik ook weer in actie kom, Oooeeewwaaaaaah (even uitrekken). Hierboven bij de algemene info zie je in ieder geval waar je je kunt aanmelden. Zo af en toe hoor je 's avonds laat nog brullende motoren, dat zijn geheid mensen uit Heide of carpushers die hun wagens al weer aan het prepareren zijn om straks op 1 september met opgeheven hoofd en als winnaar het strijdtoneel te kunnen verlaten.
Dus trek die auto van vorig jaar uit het stof, of tik er ergens eentje voordelig op de kop (met deze crisis kun je zelfs met een nieuwe auto meedoen, de dealer heeft er liever 100 euro voor dan dat die hem nog 5 jaar in de showroom moet laten staan). Ga aan de slag met kippengaas en zorg ervoor dat die aan het reglement voldoet. Meld je aan bij 'cafe 't Veule' of op telefoonnummer 0478-581928, en doe op zondag 1 september mee aan het gezelligste kermisfeest in de regio.
Ik zal dan ondertussen verder gaan met slapen.

(Geschreven op 22-08-2013)

And the winner is ...
dat houden we nog even geheim. Zo'n 24 uur geleden was de strijd gestreden en verstomden de laatste tonen van los zand als los zand. Dit jaar was er een record aantal deelnemers, namelijk 12, en nog steeds maar 1 vrouw (inderdaad het c-team, dezelfde als vorig jaar). Um 14 uhr punktlich hat man angefangen, aber dann war ich noch nicht da. Gelukkig hadden ze de 12 deelnemers in 2 poules ingedeeld, zodat ik de finale in ieder geval niet had gemist. Allereerst maar even een opsomming van de deelnemers (voor de stemwijzer zijn ze nu genummerd, dit is dus NIET de eindstand):
 1. De Timmie's uit America
 2. De drie musketiers uit Veulen
 3. Roodkapje uit ?
 4. Casele uit Casele
 5. C-Team uit Veulen
 6. Nijsen Granico uit Veulen
 7. New Veulen on the block uit Veulen
 8. Dukes off Veulen uit Veulen
 9. BBC (6 oktober boomstamzagen, doe mee!!) uit Veulen
 10. Keetfeest Veulen uit Veulen
 11. V.V.C. Hald ut binne uit Leunen
 12. Boomkwekerij Michels Classens uit Heide

Voor de stemwijzer schrijf je even de nummers 1 t/m 12 op een blaadje en daarachter de naam van politieke partijen waar je mogelijk in ge�nteresseerd bent. Een partij mag bij meerdere nummers staan, als je in ieder geval maar elk nummer een partij hebt gegeven.

DOE DIT EERST VOORDAT JE VERDER LEEST (en gebruik wilt maken van de stemwijzer, zie ook het blokje 'Stem wijzer' hieronder)


Zoals gezegd had de organisatie een zeer strakke tijdsplanning, het veulens kwartiertje kon er niet eens af. De wedstrijden in poule 1 werden in hoog tempo afgewerkt, daarna een (korte) adem(-, plas-,drink- en kermis)pauze voor het massaal toegestroomde publiek. Weer zonder veulens kwartiertje werd in een mogelijk nog moordender tempo de wedstrijden van poule 2 afgewerkt. Nu werden we getracteerd op een langere adem(-, plas-,drink- en kermis)pauze, want er moest gerekend worden (en dat valt nog niet mee bij ons in Veulen). Na 3 keer narekenen bleek uiteindelijk dat in poule 1 drie teams waren die allen op de tweede plek waren ge�indigd, namelijk:
 • De Timmie's
 • De drie musketiers
 • C-Team

Er moest dus afgekampt worden. De Timmie's mochten eerst tegen de drie musketiers, die dit keer de zwaarste musketier hadden ingezet. Na een gering wapengekletter mochten de drie musketiers zich winnaar noemen van deze strijd. Daarna mochten de Timmie's het opnemen tegen C-Team. Carla (C-Team) stond haar mannetje en de Timmie's werden nogmaals van de baan geveegd (is de bezem van Carla dan toch behekst?). Met 2 teams die allebei een wedstrijd hadden gewonnen, kwam het op de laatste wedstrijd aan. En daar waar de echte musketiers destijds toch echte heren waren tegenover dames, was er van manieren bij deze musketiers (of boeren?) niets te merken. Hoewel Carla flink tegengas gaf, moest ze toch het onderspit delven tegen de drie musketiers (maar ze kreeg wel een eervolle vermelding tijdens de prijsuitreiking).
Tijd om de halve finales af te werken:
Nijsen Granico (winnaar poule 1) nam het op tegen boomkwekerij Michels Classens uit Heide (eindelijk ook eens een niet- Veulens team in de halve finales), maar verder dan de halve finales kwam boomkwekerij Michels Classens niet, Nijsen Granico ging er met de winst vandoor.
De tweede halve finale ging tussen de winnaar van poule 2, de dukes off Veulen en de nummer 2 van poule 1, de drie musketiers. De zwaarste musketier had blijkbaar toch een te zware voet, want onder zijn druk begaf de gaskabel het, zodat de dukes door mochten toeteren naar de finale. Maar eerst natuurlijk de strijd om plek 3 en 4.
Als een ware formule 1 pit-crew hadden de drie musketiers in luttele seconden hun gaskabel gerepareerd zodat middels een eerlijke strijd kon worden beslist of een niet-veulens team in de top 3 zou kunnen komen. Echter een pech voor boomkwekerij Michels Classens, want de drie musketiers stonden hun mannetje(s) en sleepten toch nog de derde plaats in de wacht.
De finale had dezelfde deelnemers (en auto's) als vorig jaar, namelijk Nijsen Granico en de Dukes off Veulen, met dit verschil dat dit jaar het remmen tijden het pushen was verboden (te controleren middels een remlicht op het dak), en dat beide teams zich dus vol moesten geven. Na wat heen en weer gepush, zoals ook gebruikelijk bij een opstootje op het schoolplein, bleken de dukes toch het koelbloedigst, zodat ze na 1 jaar zonder kampioenschap te hebben gezeten, nu voor de 3e keer kampioen waren en naast het vat bier de wisseltroffee (dit jaar ge�ntroduceerd en geschonken door friet van Lei) in ontvangst mochten nemen.
Zoals gebruikelijk barstte het feest pas echt goed los toen het optreden van Los Zand begon. Voor nu allemaal bedankt voor het komen en het bezoeken van de site. Binnenkort foto's en filmpjes.

En voor de stem wijzer: je moet dus stemmen voor de partij die je hebt opgeschreven achter nummertje 8 (of je denkt er zelf nog eens goed over na en kiest toch bewust voor een andere partij).

(Geschreven op 03-09-2012)

Stem wijzer
De kop hierboven doet het ergste vermoeden, maar wees niet bevreesd. Ik hoorde gisteren op de radio dat het niet uit maakt welke stemwijzer je invult voor de verkiezingen op 12 september, je krijgt toch telkens een ander advies. Toen ik dit hoorde, dacht ik: 'Dat kunnen we makkelijker maken en leuker', dus hierbij de werking van de stemwijzer:
 • Pak pen en papier
 • Kom morgen naar de carpush (zorg dat je er om 14.00 bent, of iets eerder)
 • Schrijf de namen van de deelnemers op en zet er de naam van een politieke partij achter (dus bijvoorbeeld 'dukes off veulen = VVD', 'BBC = SP'). Helaas heb ik geen deelnemerlijst, anders had je thuis al voorwerk kunnen verrichten
 • Zorg er voor dat je elk team een naam van een politieke partij geeft (je mag een politieke partij ook bij meerdere teams noemen, dat moet je allemaal zelf weten)
 • Zo het zware werk is gedaan, nu komt het allerleukste: zet het op een ZUIPEN !! (dat is ook het leukste voor de kroegbaas)
 • Als je nog nuchter genoeg bent om de prijsuitreiking mee te maken, dan kijk je bij het bekend maken van de winnaar, welke politieke partij je daar achter had gezet. Daar ga je dan op stemmen op 12 september
 • Als je buiten westen bent tijdens de prijsuitreiking kijk dan in de ruuper, daar komt ook de uitslag in te staan. Ook dan weet je op wie je kunt stemmen (niet je briefje kwijt raken)
 • Als je buiten westen bent tijdens de prijsuitreiking en je krijgt geen ruuper, kijk dan voor 12 september op de site, hopelijk heeft dat lui varken tegen die tijd de uitslag er op gezet en kun je dan zien wie de winnaar is, en dan weet je dus ook op wie je moet stemmen (niet je briefje kwijt raken)

Over iets minder dan 16 uur begint de carpush. Zojuist het terrein uitgechecked, en het lag er al mooi bij (en volgens buienradar is het morgen ook mooi weer, in ieder geval droog), helaas was het te laat om nog foto's te maken, dus kom morgen zelf maar kijken. Ik denk dat ik nog even wat tranen weg ga pinken bij het laatste festival optreden van de heidensche rozen in deze regio.

(Geschreven op 01-09-2012)

Minder tied...
... en nog g�n melk. Mocht je nu pas deze pas bijgewerkte site zien en denken dat je helemaal geen kans meer hebt om mee te doen, dan heb je het mooi mis. Er is nog tied zat om je aan te melden, een auto op de kop te tikken, je vrienden de handen uit de mouwen te laten steken en uiteindelijk een geweldige zondag te beleven. Mocht de prijs van een auto het probleem zijn, dan neem je toch gewoon de lease-bak van je vader of de auto waar je oma 's zondags mee naar de kerk rijdt. Niet eerst vragen, want dan mag het natuurlijk niet, en de lol is er echt niet minder om.

Zelf ben ik ook weer geweldig creatief geweest en heb hier de huisdrukkerij-versie van de reclame-posters:
reclame kleur(pdf 26 Kb groot)
reclame zwart wit(pdf 26 Kb groot)
reclame 'kleurplaat'(pdf 27 Kb groot)

Dus als je om wat voor belachelijke reden dan ook niet mee doet aan de carpush, dan zet je huisdrukkerij maar aan het werk en ga reclame maken (wij zijn je zeer erkentelijk).

Om het late bijwerken van de site te compenseren, heb ik zelf ook maar een luchtballon volgeplakt met enkele reclame-posters.


Dus als je deze ballon vanavond, morgen, zaterdag of zondag ziet varen, schrik dan niet maar ben blij dat je het ziet, want dan zijn er vast ook anderen die het zien, en die zijn dan dus ook zondag bij de carpush zelf te zien zijn.

Verder hebben de harde werkers van de organisatie ook niet stil gezeten, dus ik ben met fiets en fototoestel naar centrum Veulen getogen om eens te zien hoe de vorderingen zijn.
De kroegbaas is er in ieder geval weer klaar voor


Verder is de PPP (Poster Plak Ploeg) wat slimmer bezig geweest dan vorig jaar. Vorig jaar hingen de andere posters alleen in Veulen, nu heb ik verder geen posters zien hangen, maar weer wel in buurdorpen. Dus hopelijk komen er ook een aantal buurtjes op bezoek, hoe meer (simpele) zielen, hoe meer vreugd.

Ook maar eens even gechecked hoe het carpush terrein er bij ligt. Allereerst de auto-arena waar de gladiatoren elkaar bestrijden


En ook de drankhekken staan al klaar


En bavaria is met het nieuwste van het nieuwste op komen draven, aan de ene kant pisbak/wc, aan de andere kant komt er bavaria uit


Nog even met een paar man de handjes laten wapperen en het terrein ziet er weer pico bello uit. Ik mis alleen nog de podiumwagen voor de band (klik op het logo om naar de site te gaan)


Maar gezien de bandnaam hoeven ze misschien niet eens een podium, ze moeten toch al opletten dat ze niet over de afgelopen olie op de auto-arena worden uitgestrooid.

Maar er heeft nog iemand flink de handjes laten wapperen (over een toetsenbordje wel te verstaan), nee het is niet het mannetje van de radio, maar het mannetje van de ruuper. Mocht je nog niet enthousiast zijn geworden na het lezen van deze pagina, lees dan maar eens de ruuper berichten van week 32, week 34 en week 35 . Als je dan nog geen carpush-virus hebt gekregen, dan weet ik het ook niet meer.

(Geschreven op 30-08-2012)

Tied zat...
... mar g�n melk. Ja carpush-vrienden, er is nog tijd genoeg om je op te geven, zie hierboven bij de algemene info. Een auto op de kop te tikken via www.marktplaats.nl (ze staan in een straal van 10 kilometer rond veulen en zijn oplopend op prijs gesorteerd) of www.koopplein.nl. De nieuwe aanwinst aanpassen aan het reglement (kan gewoon op zaterdag, dat doet de rest ook) en je zondag om 12.00 melden in het rennerskwartier (of 12.15 als je het veulens kwartiertje meetelt), dan ben je ruim op tijd voor de technische keuring van 12.30 en kun je om 14.00 aan het push-geweld deelnemen. Je maakt niet alleen kans om de analen in te gaan als carpush-kampioen, maar ook op 1 fust bier.

Dus Bas van 'VVC Hald ut binne', we zien jullie graag verschijnen, maar bedenk wel dat het een buitenevenement is (er is niet zoveel grip op de pas geboende parketvloer in de zaal van caf�-zaal 't Veule). En Teun, als jij 1 liter cola in 1 teug leeg drinkt, mag je van mij ook meedoen (moet je wel je ouders en de organisatie zien te overtuigen).

(Geschreven op 29-08-2012)

In de lappenmand
De webmaster van carpush.nl voelt zich inderdaad als in de lappenmand, dus niet in luilekkerland (zoals de meeste trouwe lezers van carpush.nl ondertussen zullen denken). Want Bas heeft gelijk, de site is zwaar verouderd, dus zal ik maar door de zure appel heen bijten en de handen uit de korte mouwen steken om wat werk op/aan de site te verrichten. Al was het maar omdat ik inmiddels doodsbedreigingen van de organisatie heb gehad, als ik het reglement niet publiceer.
Nou, het reglement staat er inmiddels op, klik boven op reglement, of als je te lui bent om met de muis naar boven te gaan, klik dan hier.

(Geschreven op 29-08-2012)

Verslag 2011
Helaas niet vers van de pers, maar wel laat dat het hier staat, alsnog een verslag van de carpush van 2011 (die van 2012 staat al op het punt om te beginnen..... (het is een grote schande, maar ik schaam me niet de ogen uit de kop, anders kan ik niet meer nalezen of ik wel correct blind heb getypt)).
In 2011 hadden 'we' 1 primeur (voor zover mijn geheugen me niet in de steek laat), namelijk:

de EERSTE VROUWELIJKE deelnemer (C-Team).

Hartstikke stoer natuurlijk, en hopelijk een inspiratiebron voor andere vrouwen / dames / meisjes / (man)wijven om zich op te geven in 2012.

De volgende gladiatoren hadden zich verzameld om via 2 poules en een (halve) finale uit te vechten wie zich carpush-kampioen 2011 mocht noemen (in willekeurige volgorde):
 • Timmermans Agri Service uit America
 • De drie musketiers uit Veulen
 • BBC uit Veulen
 • Nijsen Granico uit Veulen
 • The Dukes off Veulen uit Veulen
 • Team Cassele uit Castenray
 • New Veulen on the block uit Veulen
 • Gaan met de banaan uit Heide
 • C-Team uit Veulen
 • Agri Service van Kempen uit Veulen

Na een zinderende finale heeft Nijsen Granico eindelijk de hegemonie van Dukes off Veulen doorbroken en worden zij ook in de analen bijgeschreven als carpush kampioen. Kijk hier voor de totale uitslag (omdat er nu 2 poules zijn geweest met halve finales en finales, worden alleen de eerste 4 gerangschikt, de rest staat in willekeurige volgorde als 5e genoemd).

Helaas gaat het nog niet meteen lukken om foto's en filmpjes on line te zetten, maar zoals de vrienden van kresjtv.nl al in het gastenboek hadden genoemd, is hier een impressie van carpush 2011 te zien. En als je dan nog niet genoeg hebt gehad, kun je hier een impressie van 2010 zien, in een uitzending van peel en maas tv, waaruit Joost het stuk van de carpush heeft 'gedestilleerd'.
Kijk op ruuper week 36 om te zien of mijn verhaal wel klopt.

(Geschreven op 29-08-2012)

15 uur later, dus nog 2 uur
Het was gisteren weer een gezellig feestje met de puppies. Het weer werkte ook mee, want het onweer begon pas toen de laatste tonen van de puppies weg storven. Gelukkig waren er schuilplaatsen genoeg (biertap buiten, friet van lei en het cafe zelf) dus niemand is nat geworden. Vanmorgen nog een verfrissend buitje gehad en nu begint het zonnetje door te breken. Dus kom zometeen allemaal naar de carpush. Ik heb nog eens op buienrader gekeken en als er al regen valt, valt het meeste toch langs ons. En als het erg hard gaat regenen, gaan we wat mij betreft gewoon in de zaal verder met carpushen (maar ja, ik heb het niet voor het zeggen).
Dus schrok snel die kermismaaltijd naar binnen (ook voor de niet-varkensboeren onder ons), en kom dan naar de carpush arena.

Tot zometeen.


(Geschreven op 03-09-2011)

Nog 17 uur ...
Nou nou, het gaat me morgen wel een spektakel worden. Vanmiddag lekker rustgevend in de tuin aan het werken (zodat de stress van het bijwerken van de website weg kan ebben), hoor je om de haverklap ergens een brullende automotor, zo nu en dan gevolgd door de dixie horn van 'the dukes off veulen'. Blijkbaar laten ze niets aan het toeval over om voor de derde keer op rij carpush kampioen te worden. Uiteraard zal de concurrentie daar een stokje voor proberen te steken, dus kom morgen allemaal om 14.00 uur kijken naar de gladiatoren die de carpush-arena durven te betreden en hoe ze elkaar bestrijden. Trek je overigens niets aan van de weerberichten die her en der verschijnen, zojuist nog op de 24-uurs radar gekeken en morgenmiddag/avond is het gewoon droog in Veulen (en als je bang bent dat je kleren nat worden, dan doe ze toch gewoon uit).
Ga zometeen toch nog maar even kijken of de 'jonge honden' van de puppies een leuk feestje aan het bouwen zijn. In ieder geval wordt het morgenmiddag na de carpush ook weer een gezellig feestje met cold turkey.

Dus tot morgenmiddag. Voor het geld hoef je het niet te laten, de entree is gratis, de biertjes zijn niet duurder dan op de terrasjes in de stad en voor de innerlijke mens wordt denk ik gezorgd door 'friet van lei', 'frietje van pietje' of 'friet van wat kan het verrekken, als het maar vet en veel is' (en die zijn ook alle drie niet duur).

(Geschreven op 03-09-2011)

Nog 2 nachtjes slapen...
Tjonge jonge, met de voornemens die ik op/voor deze site doe, gaat het al hetzelfde als met de voornemens voor oud en nieuw: na 5 minuten heb ik ze al uit mijn systeem verbannen. Dus jullie hebben geluk dat mijn vrouw na deze warme dag behoefte had aan een verkwikkende (doelpunten)regen. Terwijl zij zit te genieten van Nederland - San Marino (5-0 inmiddels) ben ik aan het ploeteren met deze site. Gelukkig heeft de ruuper-schrijver niet stil gezeten, dus inmiddels kun je genieten van week 34 en week 35.

Allereerst maar eens een fotograaf op pad gestuurd om wat sfeerfoto's te maken in Veulen, zo rond het carpush-terrein. Als eerste vond die een carpush poster die dapper stand hield tegen de weerinvloeden.


Even later gevolgd door 2 exemplaren die het zich wat beter bekeken hadden. Lekker achter glas en met een glas bier binnen handbereik:


Klopt, helemaal vergeten om de posters te publiceren die jullie zelf kunnen afdrukken om reclame te maken. Dus als je vanavond of morgen er nog behoefte aan hebt, ga je gang:
reclame kleur(pdf 26 Kb groot)
reclame zwart wit(pdf 26 Kb groot)
reclame 'kleurplaat'(pdf 27 Kb groot)

Maar na even zoeken, heeft de fotograaf toch het terrein gevonden. En wat schetst de verbazing, daar waar tijdens de carjump enkele weken werk nodig was, zelfs nog op de zaterdag voor de carjump, is het carpush terrein al (bijna) gereed, ziehier het terrein:


De dranghekken staan al klaar om er voor te zorgen dat het publiek niet stiekem zijn/haar favoriet met de hand gaat aanduwen:


En de arena zelf waar het allemaal gaat gebeuren. Zo te zien is die dit jaar gesponsord:


En als we dan een foto krijgen van de vorderingen van het opbouwen van de kermis dan zien we daar al het eerste giftige groene golfje in de paddock van de carpush staan. Kijk dus even goed of je deze zondag kunt verslaan, anders heb je morgen (of zondagmorgen) nog tijd om je auto aan te passen:


Hopelijk vind ik morgen nog een keer tijd voor een laatste update (ben ik over 5 minuten weer vergeten), maar het kan ook zijn dat ik met een puppie van het huisorkest aan het spelen ben. Inmiddels is het 10-0 bij Nederland - San Marino, dus als je weet hoeveel tijd er tussen 5-0 en 10-0 zat, dan kun je nog niet uitrekenen wat mijn typesnelheid is (ik denk namelijk trager (11-0 inmiddels) dan dat ik type, dus het denken is de vertragende factor).

En hier alweer bewijs van dat trage denken. Ik vergeet bijna te vermelden door wie de after party wordt verzorgd, namelijk door Cold Turkey (die ook het eerste carpush-jaar de after party hebben verzorgd). Klik op het logo

of op de foto

om naar de website te gaan.

(Geschreven op 02-09-2011)

It geet aon ...
Of in gewoon Veulens: 'Ut gaot dur'. De webmaster heeft een tijd geleden een nevenactiviteit voor de carpush verzonnen: een motorcycle break contest
Maar het enige wat die gebroken had was zunnen duim en motor. Echter inmiddels mag die weer met de ogen knipperen en kan de computer dus weer bedienen. De oplettende ruuper lezers (en enkele andere regionale bladen) hadden het bericht van ruuper week 31 al gelezen. Die hebben zich dus inmiddels alweer aangemeld, en zijn nu druk bezig met het prepareren van hunnen pushauto (misschien dat een push-up bra aan de voorkant helpt?).

Dus als je het nog niet gedaan hebt: geef je als de wiede weerga op (zie info hierboven of het ruuper bericht), en ga aan de slag met die auto. Begin nu niet te piepen dat je geen auto hebt, even googelen op www.marktplaats.nl (ze staan in een straal van 10 kilometer rond veulen en zijn oplopend op prijs gesorteerd) of www.koopplein.nl en je hebt keus genoeg voor elk budget. Kijk meteen even in het vernieuwde reglement aan welke eisen het voertuig (en de bestuurder/bestuurster) moeten voldoen.

Dus ga nu snel de aanmelding en auto regelen, dan ga ik proberen wat meer (non)info te verzamelen en publiceren.

(Geschreven op 22-08-2011)

Carpush 2010 zit erop
Vanwege andere bezigheden was de webmaster wat later op de carpush dan 'gepland'. In totaal waren er 6 deelnemers, maar liefst 2 minder dan vorig jaar. Maar de deelnemers waren toch meer aan elkaar gewaagd dan vorig jaar, dus er waren toch een aantal aantrekkelijke pushes te zien. Nadat de kruitdampen van het ultieme duel (de finale) waren opgetrokken was de eindrangschikking eindelijk bekend. De zesde plaats ging naar BBC (het boerenbruiloftscommitee, niet die engelse tv-zender), zij kregen een ijsje om de verhitte gemoederen af te laten koelen. De 3e plaats ging naar 'Nijsen Granico', de eeuwige (? kan dat al bij 2 jaar op rij?) tweede waren 'de drie musketiers' (misschien volgend jaar als de twee musketiers en dan eerste worden?), en alweer ging het fust Ranja naar 'The Dukes Of Veulen'.
Kijk binnenkort voor foto's en video's op deze site.

(Geschreven op 07-09-2010)

Tis nie waar
Jawel, het is wel waar. De spanning werd de webmaster allemaal een beetje te veel en daarom heeft hij in de week voorafgaand aan de carpush nog met mevrouw webmaster en webmasters in sp� lekker ontspannen in disneyland Parijs. Daarom vorige week geen updates, maar nog wel geprobeerd reclame te maken voor de carpush (of voiture pousser zoals de Fransen dat zeggen). Eerst maar eens begonnen met Minnie een dikke knuffel te geven:


Maar omdat het nog vrij druk was met Espanolen (die blijkbaar niet hun wereldbeker hoefden te 'vieren', anders waren ze niet in Parijs natuurlijk) en spaghetti-consumeerders en de webmastertjes in sp� toch ook graag alle attracties deden, was er niet veel tijd meer om te vlaaieren.
Echter als de nood het hoogst is, is de redding nabij en op onze laatste dag, zagen we toevallig Veulens (tot enkele jaren geleden) beste boogschutter van dit moment (JVD, let op, geen GVD). Hij had gelukkig meer pijlen op zijn boog dan noten op zijn zang en heeft met pijl en boog een paar flyers weten te bevestigen:


Dat was natuurlijk wel een erg gemakkelijk doelwit, probeer er maar eens een paar te raken die wat kleiner zijn...


Dat begint er al op te lijken, maar Woody was de pijlen al gewend van d'indianen (zoals Urbanus dat pleegt te zeggen) en kon zijn hoofd nog net afwenden zodat alleen zijn hoed werd geraakt. En op Buzz met zijn supersterke ruimtepakje hadden de pijlen ook geen vat. Tijd om eens te proberen een wat sneller karakter te raken, dan verspreid het nieuws zich ook snel


Goed gedaan JVD, maar na een pitstop van 15 seconden door Luigi en Guido was deze reclame ook de nek om gedraaid. Dan maar de bekendste aanpakken en meteen een kleurenvlaai er op pinnen.

Dit was een uiterst knap schot, meer dan 100 meter afstand en dan toch nog precies door het oortje. Hoe is het mogelijk, het lijkt wel truckage, dat kan alleen in Disney.

Met een gerust hart kon het webmaster-gezinnetje Disneyland verlaten. Rest alleen nog het publiceren van de ruuper-berichten van week 34 en week 35.

(Geschreven op 6-09-2010 maar dus bedoeld voor 3-09-2010 of rond die datum)

I was sailing ...
Ja, ook vanuit Veulen is het afgelopen weekeinde Sail in Amsterdam bezocht. De heenreis ging voorspoedig, maar op de terugreis hadden we wat tegenwind, dus we zijn een paar dagen aan het 'sailen' geweest voordat we weer Veulense grond (geen betonplaten) onder de voeten hadden.
Maar zelfs daar in het verre sodom en gomorra (excuus Amsterdam natuurlijk) werd reclame gemaakt voor ons evenement in Veulen.


En als ik daar de hoeveelheden mensen zag die de hele dag door het centrale station werden 'uitgebraakt', ben ik alleen maar blij dat we hier in Veulen geen centraal station hebben. Wij hebben gewoon 1 centraal punt om die totale mensenmassa te herbergen en dat is tegenover de kroeg. En hoe kom je daar dan?


Nou zo dus...
Dit is ook tevens een voorbeeld van hoe het niet moet met de carpush. Het ziet er als een normale auto uit, maar er zitten om te beginnen al te veel deelnemers in. Verder heb je op/in het water natuurlijk totaal geen grip, dus dan gaat zo'n wedstrijd weer te lang duren. Alhoewel het op het water met die honderden schepen die tegelijk aan het varen waren, ook soms wel op een boatpush leek.

(Geschreven op 26-08-2010)

Hondenbaan?
Nee, dan bedoel ik niet het baantje van webmaster, een beetje dom typen en je bent klaar. Nee ik bedoel die om zo'n fantastisch evenement als de carpush te mogen afsluiten. Maar ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om een topband te contracteren die garant staat voor een portie muzikaal vuurwerk. Het is namelijk geworden:

Klik voor meer informatie op de afbeelding, en als dat niet lukt, klik dan op www.dogz.nl. En dat we weten dat ze er een 'Dramatisch, Oer, Gezellig, Zooitje' van kunnen maken, is al bekend, want deze band stond namelijk in 2002 al op de carjump in Veulen (www.carjump.nl), en in 2004 nog eens gewoon op de kermis. Oh ja jongens, als jullie met deze limo (niet van nade) mee gaan pushen, meldt dat dan even op tijd bij de organisatie, dan kunnen zij nog een paar beton- beton- beton- beton- beton- betonplaten (6 dus) extra in de wei gooien.

En ook nu weer een voorbeeld van wat de carpush NIET is:


Het begint er al op te lijken, 'ze' staan al neus tegen neus opgesteld. Maar we kunnen natuurlijk moeilijk superman mee laten doen, dan wint die geheid, en hij lust nog geeneens bier, laat staan een fust. Nee laat hem maar lekker veilig oude vrouwtjes redden, dan bouwen wij wel ons eigen superfeestje.

(Geschreven op 24-08-2010)

En bedankt ...
Denk je een keertje lekker relaxed op de bank naar de televisie te kunnen gapen, krijg je 'De Ruuper' onder je neus gedrukt. En ja hoor, weer een stukje erin over de carpush. En omdat deze 'Roeper' ook zijn vingers blauw typt (want hij mag van zijn vrouw geen typegeit aanschaffen), heb ik me maar weer ingespannen om zijn verhaaltje over te typen, zodat jullie het hier kunnen lezen. (je zou er bijna een burn-out van krijgen, zie 'Dagblad de Limburger' van 11-08-2010, maar een burn-out hoort natuurlijk ook weer wel bij de carpush).
Geluk bij een ongeluk is nog dat 'De Ruuper' volgende week niet verschijnt, dus ik kan voorlopig mooi op mijn luie reet blijven zitten (of lui op mijn mooie reet?).
En voor degenen die te lui zijn (al dan niet zittend op een mooie reet) om het ruuper-stukje te lezen, heb ik kort samengevat hierboven een stukje algemene info met betrekking tot de carpush gezet, met in ieder geval het telefoonnummer waar je je kunt aanmelden.

En ook nu weer een voorbeeld van wat de carpush NIET is:


Ik geef toe, ook dit is leuk om naar te kijken, maar de kinderen uit Veulen zullen het ons niet in dank afnemen als we al het water uit hun zwembadjes afpakken om zo'n waterpartij te krijgen.

(Geschreven op 11-08-2010)

6 8 10 ...
Ja, dit is wel een rijtje dat je af kunt maken, maar het is ook de datum van het schrijven van dit stukje. Is er weer nieuws te melden dan? Ja, er is nieuws te melden (besef dat dit stukje NIET wordt ingetypt door Mart Smeets, ook al is de carpush een stukje topsport van de hoogste klasse). Inmiddels heeft er weer een nieuw stukje in de ruuper gestaan. En omdat niet iedereen de ruuper (nog) heeft, is hier de mogelijkheid om het nog eens (na) te lezen.

Verder zijn de schoolvakanties losgebarsten. Aangezien de kinderen zich zelfs gaan irriteren aan de zoveelste keer kabouter Plop op tv, en omdat de carpush-organisatie nog steeds niet bulkt van het geld, moeten we ook nu maar weer het nuttige met het aangename (?) verenigen. Kijk hieronder (wel even acrobat reader downloaden, maar als het goed is heb je dat vorig jaar al gedaan) even naar de 4 onderstaande links om reclame te maken, kies welke het best bij uw budget past en stuur uw k(l)oters op pad.
reclame kleur(pdf 17 Kb groot). Dit is natuurlijk de duurste variant om af te drukken, dus zit je wat krap in de kleureninkt, kijk dan eens naar de volgende
reclame zwart wit(pdf 17 Kb groot). Deze kost alleen maar zwarte inkt, die kun je zo op de zwarte markt zwart kopen. Maar ben je bang dat je nog steeds te veel inkt verspild, kijk dan naar de derde variant.
reclame 'kleurplaat'(pdf 17 Kb groot). Je drukt nu alleen de lijntjes af (en niet eens heel erg dik). De kinderen vervelen zich toch, dus die kunnen de cijfertjes en lettertjes mooi kleuren en uitspreken (leren ze er toch nog wat van, dankuwel juffrouw webmaster).

Na het afdrukken (en eventueel inkleuren) van de reclame naar uw keuze, stuurt u de kinderen met hun fietsje de nu niet drukke weg op (want iedereen is op vakantie), met de reclames onder de ene en de pritt-stift onder de andere arm, en plakken maar... (let op dat oom agent je niet in de kladden grijpt).

Mocht je nog meer reclame willen maken voor de carpush in het algemeen en de kermis in het bijzonder, druk dan onderstaande kermis-poster af en laat die ook ophangen.
kermisposter 2010(pdf 40 Kb groot)

Verder nog een foto, van hoe het er vroeger aan toe ging bij de carpush, maar inmiddels gaat dat anders, zie daarvoor de foto's en filmpjes op het media gedeelte.


Oh ja, klik hier voor het reglement van 2010

(Geschreven op 06-08-2010)

5 9 10 ...
Nee, dit is geen rijtje dat je af moet maken (voor de wiskundigen en/of sudoku-freaks onder ons), maar dit is wel de datum waarop carpush Veulen 2010 plaats vindt. Het heeft even geduurd voordat de webmaster het duwtje in de rug kreeg om de website weer bij te gaan werken. Wat dat betreft was de omroeper dit jaar al eerder bezig, zie week 25. Dus vanaf nu wordt weer op onregelmatige tijden deze website bijgewerkt met de laatste stand van zaken en al dan niet nuttige nieuwtjes en/of andere onzin. Echter gaan we komend weekend eerst een dorpsfeestje vieren met op zaterdag de HoefNight, en op zondag de dorpszeskamp, maar daarover wordt in andere media wel bericht.

Oh ja, nog met het schaamrood op de kaken (gelukkig staat de webcam niet aan), nog een locatie waar foto's van carpush 2009 te zien zijn: klik op 'kermis Veulen 2009'

(Geschreven op 22-07-2010)

Nein Nein Nein
Dat is als je de datum van vandaag op z'n engels uitspreekt. Maar daar gaat het nu even niet om. Dankzij een vriend toch nog een aantal filmpjes van de carpush kunnen publiceren. Kijk bij media / filmpjes / 2009, of klik hier.
Verder stond er ook deze week weer een stuk in de ruuper, zie week 37. Verder werd ik met de kermis bijna gelyncht door een groepje fanatieke ruuper-stukjes-schrijver-hooligans die verbolgen waren dat ik bij de nieuwtjes niet had vermeld dat het stukje van week 34/35 was geplaatst (die was overigens wel gewoon te vinden via media / ruuper / 2009). Maar bij deze alsnog een linkje week 34/35.

(Geschreven op 09-09-2009)

The day after
Het evenementen-terrein is inmiddels geheel ontruimd, het enige wat nog herinnert aan de carpush zijn een paar platgedrukte grassprietjes waar de betonplaten hebben gelegen.
Nog even gekeken naar wat er nog te redden was van de foto's en die zijn terug te vinden onder media / foto's / 2009, of klik hier.
Dit is helaas alles wat ik zelf heb, dus als jullie nog foto's en/of video's hebben, mail ze dan naar info@carpush.nl.

(Geschreven op 07-09-2009)

De kop is er af!!
Na lang wachten was het vanmiddag om 14.00 uur lokale tijd dan eindelijk zover. Carpush 2009 kon beginnen.
Het evenemententerrein was al redelijk vol gelopen en 8 onbevreesde teams hadden zich aangemeld. De strijd werd gestreden door onderstaande teams (in willekeurige volgorde):
 • Agri Service Timmermans uit America
 • De drie musketiers uit Veulen
 • BBC uit Veulen
 • Nijsen Granico uit Veulen
 • N.S. Oeldere uit Oirlo
 • The Dukes off Veulen uit Veulen
 • KNLB uit Leunen
 • Team Cassele uit Castenray
Deze 8 teams waren in 2 poules ingedeeld, waarmee onderling de poule-rangschikking werd uitgevochten. Daarna werd om de 5 t/m 8e plaats gestreden door de 2 slechsten van elke poule, waarna kruislings de nummers 1 en 2 van de poule met de nummers 2 en 1 van de andere poule gingen strijden om de eer van het mogen rijden van de finale. Na de strijd om plek 3 en 4 werd rond 16.40 uur dan eindelijk gestreden om de finale.

Nadat de rookwolken waren opgetrokken bleek de winnaar van carpush 2009:

The Dukes off Veulen


Maar dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot omdat BBC Veulen zich ook niet zomaar gewonnen gaf. De derde plek ging naar KNLB (Koninklijke Nederlandse Lamballen Bond, die dus alles behalve aan het lamballen waren). Kijk hier voor de complete uitslag.

Uiteindelijk rond 16.45 uur mocht dan de band Cold Turkey losbarsten. Na de eerste set was het tijd voor de prijsuitreiking en daarna werd er nog tot in de late uurtjes doorgefeest.

Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagd evenement, waarvoor we de organisatie mogen bedanken. Op naar carpush 2010.

Kom regelmatig kijken of er ondertussen foto's en/of video's geplaatst zijn. Heb je zelf nog een mooie foto en/of video, mail die dan naar info@carpush.nl. De camera van de webmaster kon de spanning niet aan en gaf na de eerste voorrondes de pijp aan Maarten. Er wordt aan gewerkt om toch nog foto en videomateriaal op de website te krijgen.

(Geschreven op 06-09-2009)

Nog 1 nachtje slapen
Zojuist na de (kerk)mis, nog een blik geworpen op het carpush-terrein. Ook de afgelopen 2 dagen is er nog hard gewerkt, er zijn dranghekken geplaatst (let op geen drankhekken, voor de drank moet je elders zijn), en linksachter zie je al de koeling voor het goudgele gerstennat. Ook de VIP-tribune is nog niet door vandalen vernield (dat kan toch alleen nog maar in Veulen?).

En vanaf de pannakooi nog een blik op het terrein geworpen.

Op de achtergrond de kermis (en cafe) waar het publiek nu nog rustig rondloopt, onwetend over het spektakel dat hier morgenmiddag om 14.00 uur gaat losbarsten.
Ik ben er, JIJ OOK ?!?!

(Geschreven op 05-09-2009)

Nog 2 nachtjes slapen
Zoals we gisteren al zagen is het opbouwen al zo goed als afgerond. Dan nog maar eens een rondje door het dorp maken om te zien of de website leeft en er dus mensen zijn die zelf 'reclame' maken (zie bericht van 16-08-2009). En wat ziet mijn camera in een weiland langs 1 van de toegangswegen naar Veulen:

Ook dat zit dus wel snor (of staat er toch wat anders op dat bord).

Overigens is er deze week ook weer een stuk in de ruuper verschenen, lees hier week 36.

Affijn we zullen zondag wel zien of de (plaatselijke) reclame-uitingen hebben gewerkt. Tot zondag 14.00 uur.

(Geschreven op 04-09-2009)

Nog 3 nachtjes slapen
Eens even een kijkje genomen bij het carpush-terrein. Ten tijde van de carjump waren al enkele weken voor de betreffende datum een aantal nijvere mieren bezig om het terrein en de baan te prepareren. Wat dat betreft lijkt de carpush wat voorbereiding betreft wat minder inspanning te kosten. Er zijn wat betonplaten in de wei geflikkerd, met een krijtje zijn de startstrepen erop getekend en klaar is de organisatie. Op de achtergrond staat alweer de VIP-tribune van 1 van de bedrijven die waarschijnlijk ook wel met een (mooie?) wagen meedoen met de carpush.

Aangezien het gratis is, hoeft er niet te worden gesleept met geblindeerde hekken. En voor de eerste keer worden er ook niet al te veel neven-activiteiten ontplooid, dus het ziet er naar uit dat het opbouwen al zo goed als afgerond is (wel jammer van de sterke verhalen in de 'schaftkeet').

(Geschreven op 03-09-2009)

Nog 4 nachtjes slapen
Ter ontspanning ende vermaeck nog met het gezinnetje naar plopperdeplop in bels geweest (geen panne gehad onderweg). Meteen maar de gelegenheid aangegrepen om stiekum een reclame-foldertje op briefkaart-formaat op zijn rug te plakken. Hij heeft er gelukkig niets van gemerkt.

Nu maar hopen dat hij tot zondag zijn kleren niet wisselt, zodat iedereen het kan lezen. Dus pas ook op als je rondloopt tijdens de carpush, het schijnt dat zo'n kaboutermutsje zo door je schoenzool heen prikt en een venijnig wondje veroorzaakt.

(Geschreven op 02-09-2009)

Nog 5 nachtjes slapen
Was even op de website van mini (www.mini.nl) aan het rondsnuffelen om te kijken of mijn mini wel genoeg pk-tjes heeft om als gedoodverfde winnaar uit de arena te komen aanstaande zondag. Viel mijn oog er ineens op dat je die dingen af fabriek al kunt pimpen met bijvoorbeeld special paint op het dak. En wat schetst mijn verbazing? Zelfs voor de carpush kun je al deze special paint bestellen.

Je moet wel elk jaar even de datum laten aanpassen, maar dat is natuurlijk geen belemmering voor de die-hard carpush-fan.

(Geschreven op 01-09-2009)

Nog 6 nachtjes slapen
Even wat van de zenuwen voor dit nieuwe evenement proberen weg te nemen door wat te ontspannen bij een amusante film: 'WILD HOGS'. En hoewel dat deze film al in 2007 uitkwam, hadden de makers toch al een vooruitziende blik. In de scene waarin de bikers 'bullslapping' gaan doen (ook een kandidaat als kermis-activiteit als de carpush niets wordt), zie ik dat op het hek al een verwijzing naar deze website staat.

En bij zo'n film ga je dan toch weer nadenken, de meeste figuren die je daar ziet, 'ken' je ook in je eigen omgeving (alleen voor die zoewarte zou ik het niet weten, want die lopen hier nog geen rond). De computernerd (Dudley) is natuurlijk te vergelijken met ondergetekende (de webmaster dus), alleen heb ik geen apple-tattoo. Dit is die van mij:

Genoeg voor zover, binnenkort weer meer.

(Geschreven op 31-08-2009)

Nog 7 nachtjes slapen
Nog 7 nachtjes slapen en dan is het zover: CARPUSH 2009 VINDT PLAATS !!

We gaan proberen om dagelijks een update te geven rond dit nieuwe evenement. Voor degenen die vandaag hebben opgelet tijdens de formule 1 race in Spa Franchorchamps, hebben gezien dat in Eau Rouge ook reclame gemaakt werd voor dit nieuwe evenement.

Volgende week heeft de formule 1 hun kalender vrij gelaten om van de carpush te genieten, dus ga jij dat dan ook doen?

(Geschreven op 30-08-2009)

(Muzikale) weetjes
Nog even wat tijd gevonden om algemene informatie met betrekking tot de carpush op te nemen. Als je wilt weten wat het kost, waar het is of wat het weer wordt, kijk dan bij de weetjes.

Verder zal de trouwe carjump-bezoeker zich afvragen of Trademark weer voor het nodige muzikale vuurwerk en rock 'n loll zal zorgen. Die moeten we helaas (?) teleur stellen. Bij een nieuw evenement hoort ook nieuwe muziek. Dit jaar wordt de live-muziek verzorgd door cold turkey. Klik op het logo

of op de foto

om naar de website te gaan.

(Geschreven op 29-08-2009)

Reglement en ruuper-berichten
Zo nog even genoten van een korte vakantie (zonder stress toewerken naar carpush 2009), degenen die dapper genoeg waren om wat rond te klikken op de site (voor zover mogelijk), hadden al gezien dat inmiddels het reglement en wat ruuper-berichten waren toegevoegd.

Het reglement stond (en staat) natuurlijk ook op www.cafehetveule.nl maar het is natuurlijk beter als het reglement niet beheerd wordt door de respectabele Veulense kroegbaas, maar door een louche webmaster.

Verder is er weer een goede schrijver bezig met het schrijven van ophitsende stukjes in "De Ruuper", om op die manier ook al de bevolking warm te laten lopen voor dit spiksplinternieuwe evenement. Nadeel is echter dat "De Ruuper" alleen bezorgd wordt binnen de grenzen van de mooie dorpen Veulen en Leunen. Echter verdienen deze pennestreken het om door een uitgebreider publiek te worden gelezen, daarom worden ze ook gepubliceerd op deze website. Ze staan onder media / "De Ruuper" / 2009. De berichten van week 32 en week 33 zijn inmiddels gepubliceerd.

(Geschreven op 23-08-2009 (even wat smokkelen in verband met de vakantie))

Website in aanbouw
Diegenen die onderstaand bericht al eerder hebben gezien, zien hopelijk ook dat er nu al een en ander is veranderd aan de website ten opzichte van dat eerste bericht. Het is allemaal nog niet klaar, maar zo af en toe komt er een stukje bij.

Omdat deze organisatie pas net begint (en dus nog niet veel geld in het laatje heeft), vragen we jullie om reclame te maken voor dit nieuwe evenement. Hieronder staat een PDF in kleur (als je die niet kunt openen moet je ergens 'Acrobat Reader' vandaan zien te toveren, dan kun je het wel lezen).
reclame kleur(pdf 17 Kb groot)

Even afdrukken en op je auto, fiets, gitaar, spijkerjasje, biceps plakken. Of als je nog op vakantie gaat, dan plak je je handdoek en strandschepje mee vol. Het gaat er in ieder geval om dat je de hele wereld laat weten dat op zondag 6 september 2009 in Veulen (The Netherlands) een waanzinnig gave carpush gaat plaatsvinden.

Heb je last van de (economische) crisis en mag je van je vrouw / vriendin / partner / moeder / werkgever / welzijnswerker geen kleurenafdrukken maken, dan is die hier nog een keer in het zwart-wit.

reclame zwart wit(pdf 17 Kb groot)

Zoals je ziet is deze net zo groot, dus downloaden is net zo duur.
Tips om afdruk-kosten te besparen:
 • Afdrukken op de achterkant van een vel dat je weg wilt gooien
 • Kies voor een 'concept'-afdruk of 'klad'-afdruk of 'snelle' afdruk (te vinden bij printereigenschappen)
 • Doormailen aan een ander en het hem/haar af laten drukken

(Geschreven op 16-08-2009)

Welcome to CARPUSH !!!!
Hallo lieve bezoeker van deze website. Er is inmiddels alweer een alternatief voor de mateloos populaire carjump. Een stel jonge honden heeft het plan opgevat om dit jaar op kermiszondag de CARPUSH te organiseren. Locatie is het terein naast de hoefslag (dus tegenover caf� - zaal 't Veule).

Kijk naar het onderstaande filmpje om enigszins een idee te krijgen wat carpush is (en zet de luidspreker maar op 10, want METALLICA zorgt voor de muzikale omlijsting).

Voor een paar euro kun je je (lease-)auto ombouwen tot een echt push-monster.

Kijk op www.cafehetveule.nl voor het reglement en waar je je aan kunt melden voor deze nieuwe opwindende tak van autosport.

Zoals jullie zien, hebben ze ondertussen ook weer een gevaarlijke(?) gek gevonden die de website wil maken, dus kom regelmatig terug voor het laatste nieuws. We zien je graag op zondag 6 september 2009 om 14.00 uur in het Veulen.

(Geschreven op 07-08-2009)

Voor opmerkingen, vragen of suggesties, schrijf in het gastenboek of mail naar: info@carpush.nl.